Moederdag

Zet jij je moeder rond deze dag extra in het zonnetje of vind je dat iedere dag Moederdag is?
De dag dat moeders van al hun taken zijn ontheven. (Ben je dat ooit echt als moeder zijnde?)

Ontstaan van Moederdag

Ooit is het begonnen in Amerika waar Anna Jarvis vond dat haar moeder en alle andere moeders een dag verdiende waarop ze bewonders werden voor hun rol in de maatschappij. Haar moeder overleed in 1905 en toen besloot Anna Jarvis om iedere 1e zondag in mei na de sterfdag van haar moeder te eren met de General Memorial Day of All Mothers. Na jaren strijden werd het in 1914 een officiële Feestdag. Sinds 1928 is het een officiële dag in Nederland.

 

Bloemen

Traditiegetrouw worden er veel bloemen gegeven met moederdag. Want wat is er feestelijker dan een prachtig boeket bij het ontbijt op bed?

Maar welke bloemen geef je dan?

Eigenlijk is iedere bloem natuurlijk mogelijk. Maar rozen zijn vaak favoriet. Anna Jarvis had tradtioneel anjers op haar General Memerial Day of All Mothers. Aanraders zijn ook seizoensbloemen, zoals Ranonkels, sering of violier.

Voor welke combinatie ga jij dit jaar?

 

 

 

Moederdag
anjer

Anjers

Dieprode kleuren, paars, groen, maar ook lichte pasteltinten roze, zalmroze, wit. Anjers hebben een breed kleurenpalet en daardoor prachtig om te verwerken in een boeket of juist te combineren met elkaar.

Ook heeft de Anjer vele vormen, bijvoorbeeld als enkele bloem of als trosanjers, ronde of gekartelde blaadjes of zelfs gefranjerde blaadjes.

Ze staat symbool voor hartstocht en romantiek.

.

ranonkel

Ranonkels

Wit, geel, oranje, roze, rood en paar. Voor welke kleur Ranonkel ga jij? Blaadje voor blaadje opent de bloem zich, zodat je je ieder dag meer van de bloem kunt genieten. Niet voor niets staat deze bloem voor charme.

Wist je dat de officiele naam Ranunculus kikkertje betekent in Latijns.

Sering

De Sering is er van december tot en met mei en in de kleuren wit, roze, donkerpaars, violet en donkerblauw. De donkerpaarse wordt zelfs gebruikt voor het maken van parfum, heerlijk geurend dus.  Ze kan symbool staan voor nostalgie, huiselijk geluk, onschuld, of jonge liefde.

De bloem kan wel 7 meter hoog worden.

Violier

Violier

De eeuwige schoonheid, de violier. In staat om indruk te maken met een enkele steel en de zoete geur.

Violieren bloeien in talrijke kleurschakeringen. Van wit tot geel, roze naar rood en van violet tot lavendel. De bloem heeft een kleine bloemtros met kelkvormige, viertallige bloemen.

Ik hou van jou zegt de violier. Ideaal dus voor Moederdag!

Wil je meer weten over diverse bloemsoorten? Kijk dan eens op de leuke website mooiwatbloemendoen.nl