Herfstbloemen

Heel veel regen, wind, weinig zon. De dagen worden korter. De verwarming kan weer aan. De herfst is echt begonnen. Lekker met een theetje op de bank. Je houdt er van of niet. Hoe kun je nou zorgen dat het met de donkere dagen gezellig blijft? Juist, met herfstbloemen! De lente brengt mooie bloemen, maar de herfst kan er ook wat van. 
Wij geven de top 5 herfstbloemen die je herfstboeket compleet maken.

Herfstbloemen top 5

veronica - Herfstbloemen
Veronica - Herfstbloemen

1- Veronica

De blauw tinten van de veronica maken deze sierlijke bloem een goede kanshebber voor een herfstboeket. Ze zijn te herkennen aan de kegelvormige bloem.

chrysant - Herfstbloemen
Chrysant - Herfstbloemen

2- Chrysant

De chrysant is een populaire bloem. Mede omdat ie in zoveel verschillende vormen en maten te verkrijgen is en lang goed blijft in een boeket.
Ook de kleuren van de chrysant zijn prachtig. Ze zijn er bijvoorbeeld in pasteltinten, maar ook in warme herfstkleuren als rood en oranje.

3- Scabiosa

In Nederland staat de bloem ook bekend onder een niet zo aantrekkelijke naam…namelijk; schurftkruid. Dat doet deze kanjer toch geen eer aan. Waarschijnlijk is dit het gevolg van dat de Romeinen het vroeger gebruikte tegen huidziektes. De scabiosa staat prachtig in een veldboeket, maar ook los in de vaas.

scabiosa - Herfstbloemen
Scabiosa - Herfstbloemen

4- Physalis

De lampionplant doet misschien ook wel een beetje aan sint maarten denken als de kinderen met lampionnen over staat gaan. Deze oranje lampionvormige bloem kunnen zelfs besjes in hun lampionnetje hebben waar je bijvoorbeeld jam van kunt maken. (Niet alle physalis zijn eetbaar).

5- Hypericum

De hypericum doet het graag andersom. Ze begint als bloem en eindigt als een tak met besjes. En de rode kleur maakt je herfstboeket tot een echte knaller.

physalis - herftsbloemen
Physalis Herfstbloemen

Een herfstboeket is heeft vaak ook prachtige oranje, rode, paarse tinten en donkere kleuren. Maar sluit vooral de andere kleuren niet uit, die een beetje pit aan het boeket kunnen geven. 

Wat zijn jouw favoriete soorten herfstbloemen en kleuren in de herfst?

Wil je meer lezen over bepaalde soorten herfstbloemen? De website mooiwatbloemen.nl biedt leuke informatie over diverse soorten. 

Bestel je boeket met herfstbloemen

Ook warm geworden voor een herfstboeket? Bestel het boeket v/d chef en geef aan dat je graag een herfstboeket wil. Of komt langs in een van onze winkels.