Bloemendagen

Bloemen zijn altijd gezellig en ook nog eens leuk om te geven. Gewoon zomaar, omdat je er zin in hebt, omdat je iemand een hart onder de riem te steken of omdat iemand jarig is. Maar wat zijn nu nog meer bloemendagen om iemand of jezelf blij te maken met bloemen?

Bloemendagen inspiratie

Geboorte
Wanneer er een kindje is geboren, vier je dat natuurlijk! Ballonnen, kaartjes en zeker ook een prachtig boeket zijn de eerste cadeaus die een mooi kraamcadeautje vergezellen. Ga je voor roze of blauw of ga je voor een gezellig boeket met gemengde kleuren? Het wordt hoe dan ook gewaardeerd door de nieuwe ouders!

Geslaagd
Yes, eindelijk geslaagd! Dat is natuurlijk een moment om bij stil te staan. Jaren op school gezeten, Weken, misschien wel maanden gestudeerd. De vlag mag uit. De geslaagde feliciteer je natuurlijk met een uitbundig boeket.

Verjaardag
Natuurlijk breng je gewoon met iedere verjaardag een boeket mee. Een van de bekendste bloemendagen. Klein, groot, kleurrijk of gewoon een kleur, het maakt een verjaardag extra feestelijk. 

Geslaagd
bloemendagen

Nieuwjaardag
Het begin van een nieuw jaar, dat moet je vieren! Goede voornemens, nieuwe kansen, een feestelijke dag. Een mooi boeket luidt het nieuwe jaar gezellig in. Alhoewel de meeste bloemisten dicht zullen zijn op nieuwjaardag zelf, kun je de bloemen natuurlijk wel voor de dag er na bestellen.

Blue Monday
Blue Monday schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. De meeste goede voornemens zijn alweer vervallen, het is de laatste maandag van een volle werkweek in januari, de dagen zijn donker en koud en de vakanties zijn nog ver weg.

Heb jij daar ook altijd last van? Wij weten de oplossing….bloemen en planten!

Valentijnsdag
De klassieker onder de bloemendagen; de dag van de liefde. Hoe kun je iemand beter je liefde tonen dan met een prachtige grote bos rozen. Rode rozen natuurlijk!
Ben je niet zo van de rozen? Dan is een ander boeket natuurlijk ook goed. Als het maar met liefde wordt gegeven. 

 

Internationale vrouwendag 8 maart
8 maart is het internationale vrouwendag. Deze dag staat in het teken van vrouwenrechten, antidiscriminatie, economische zelfstandigheid en andere vrouwenthema’s. In veel landen is het een nationale feestdag. In Nederland niet, maar er worden wel steeds meer activiteiten georganiseerd tijdens deze dag.

Het is de dag om elke vrouw in je leven te laten zien hoe bijzonder ze voor je is. Je moeder, je oma, je zus, je schoonmoeder, je tante, je collega, laat het haar zien met bloemen.

Pasen
Met Pasen zitten we gezellig met zijn alle aan de brunchtafel. Opa’s en oma’s, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Lekkere croissantjes, natuurlijk een eitje, chocolade eieren, afgebakken broodjes. Daarna natuurlijk paaseieren zoeken en misschien komt zelfs de paashaas nog langs. Dit klinkt al heel gezellig, maar een tafel zonder bloemen…dat kan eigenlijk niet. En met lege handen aankomen al helemaal niet! Daarom behoort Pasen bij uitstek tot goede bloemendagen. 

Je kunt kiezen voor een mooi boeket in geel tinten of pasteltinten, maar felle kleuren doen het ook heel goed. Je kunt ook kiezen voor bollenbakjes of even iets anders als een bloementaart!

Secretaressedag
Secretaresse, personal assistant, office assistant, directie-assistent. Hoe de functie ook omschreven is,  ze zijn echte toegevoegde waarde voor je organisatie, maar werden erg ondergewaardeerd. Daarom is in 1989 de secretaressedag in het leven geroepen. Met een kleinigheidje wordt ieder jaar de secretaresse in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun inzet.

En aangezien zij vaak degene zijn die de bloemen voor het kantoor bestellen, is een gezellig boeket natuurlijk het minste wat je kunt doen.

bloemendagen boeket

Moederdag
De tweede zondag van de maand mei is het moederdag. Een klassieke bloemendag. Dé dag om je moeder te bedanken voor haar goede zorgen en je liefde te tonen. Uiteraard doe je dit op vele andere dagen ook, maar op deze dag mag je haar extra liefde geven met een supergrote bos. Ga jij voor rozen, een veldboeket of een klassieke bindwijze?

Vaderdag
In juni is het de derde zondag van de maand vaderdag. En alhoewel bloemen waarschijnlijk niet het eerste is waar je aan denkt bij je vader, is het wel een leuke afwisseling van de onderbroeken, sokken en bier. Ook mannen waarderen een leuke bos bloemen. Kies voor wat stoerdere bloemen en kleuren en je hebt een echte verrassing.

Veteranendag
27 juni is het nationale Veteranendag. Tijdens deze dag wordt stilgestaan bij alle veteranen, jong en oud, voor de strijd die zij hebben geleverd. Een echte klassieker op deze dag is de witte Anjer. Prins Bernard droeg bij verschillende gelegenheden een anjer. Maar de Anjer heeft nog een andere relatie met veteranendag. Meer daar over kun je hier lezen https://www.veteranendag.nl/de-witte-anjer/.

Nijmeegse vierdaagse
Tijdens de Nijmeegse vierdaagse wordt jaarlijks in juli gelopen door tienduizenden lopers, jong en oud. Traditiegetrouw ontvangen ze op de laatste dag gladiolen van de toeschouwers op de ‘Via Gladiola’.

Vroeger kregen winnende gladiatoren na hun strijd in de arena, gladiolen toegegooid van het publiek. Het was een gladiool, omdat het de vorm had van een zwaard.
Hierdoor is de gladiool symbool komen te staan voor kracht en overwinning.

Gezien de vierdaagse ook een bijzondere prestatie is, is de bloem en uitdrukking ‘de dood of de gladiolen’ nu geclaimd door de Nijmeegse vierdaagse. Gladiolen zijn prachtige bloemen, in een boeket, maar ook zeker los.

Internationale dag van de vriendschap
 Iets minder bekende bloemendagen zijn de dagen van de vriendschap. 30 juli is internationale dag van de vriendschap. En hoe vier je dat beter, dan met een gezellige high tea of dinnerdate bij je thuis? Uiteraard vergezeld door een prachtig boeket.

Of laat als verrassing bloemen bezorgen bij je bestie.

Nationale vrijwilligersdag
6 december kun jij diegene bedanken die zich altijd inzet voor andere. Het is dan namelijk nationale vrijwilligersdag. Zij staan altijd klaar voor andere, helpen waar mogelijk en offeren hun tijd op. Zonder dat er iets tegenover staat! Op deze dag staat er wel iets tegenover; dankbaarheid. Dus ken jij iemand die zich tomeloos inzet voor een goed doel of een bijvoorbeeld een zorginstelling? Bestel bloemen en laat ze bezorgen bij de vrijwilligers.

 

Burendag 25 september
Liever een goede buur, dan een verre buur is het gezegde. Heb jij ook van die fantastische buren? Laat het ze weten! 

gladiolen
abonnement boeket bloemenpracht

Nationale broer en zus dag 30 september
Je bent broer en zus, je bent familie, maar hebben het beide druk met jullie eigen leven. Jammer, want de band is belangrijk. Daarom is er nationale broer en zusdag. Een dag om iets leuks te gaan doen met je broer of zus en natuurlijk inspiratie voor leuke bloemendagen. 

Nationale ouderendag  1 oktober
De kring van ouderen wordt vaak kleiner en kleiner. Dierbaren overlijden, vrienden gaan naar andere verpleeghuizen, familie is te druk om op bezoek te komen, ze kunnen steeds minder. Ze zijn vaak eenzaam. Op Nationale ouderendag zetten we ze in het zonnetje. We laten zien dat we ze niet vergeten zijn, dat we van ze houden en waarderen.  Natuurlijk niet met geraniums…

Dag van de leraar 5 oktober
De leerkrachten van je (klein)kinderen zijn een belangrijke factor in hun leven. Ze leren de kinderen essentiële zaken, voeden ze zelfs soms een beetje op, staan voor ze klaar, praten met ze, ze doen alles. En toch laten we niet altijd zien dat we ze waarderen. Op de dag van de leraar kun je dat doen.

Kerst
Een tijd van samen zijn met familie en vrienden. Mooie versierde huizen met gezellige verlichting en decoratie. Cadeautjes onder de kerstboom. Veel bezoeken aan familie en vrienden, waarbij je natuurlijk niet met lege handen aankomt. Maar ook tafeldecoratie is een gezelligheidsfactor deze dagen. Kerststerren, amaryllissen, kerststukjes of een kerstboeket, het aanbod is ruim en voor ieder wat wils. Zo kom je altijd aan met een geschikt geschenk. 

Bloemendagen boeket bestellen

Inspiratie gekregen? Bestel je boeket snel en laat het gratis thuis bezorgen vanaf 35 euro. 

Een boeket is natuurlijk prachtig met deze gezellige bloemendagen. Maar wist je dat ook prachtige planten kunt bestellen bij ons?